МБРР надасть Україні позику в 200 млн доларів

В Україні розпочинається реалізація Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство». 27 серпня минулого року було укладено Угоду про позику в рамках цього проекту з Міжнародним банком реконструкції та розвитку, сума якої становить 200 млн доларів. Із 20 травня 2020 року Угода про позику вступила в дію після виконання внутрішньодержавних процедур. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Шляхом реалізації Програми в Україні послабляться деякі обмеження, що перешкоджали збільшенню залучення приватних підприємців, зокрема малих і середніх, до аграрного ринку виробничих ресурсів та товарного ринку. 

МБРР надасть Україні позику в 200 млн доларів | MIZEZ

Яких заходів буде вжито для досягнення цілей

Планується створення Державного аграрного реєстру та надання для громадськості доступу до нього. Буде проведено інвентаризацію земель державної власності та внесено інформацію про них до Державного земельного кадастру. Необхідне розроблення методології вироблення планів землекористування для ОТГ, проведення супутникового картографування території України, створення автоматизованої системи інформування про зміни у Державному земельному кадастрі.

Окрім цього, власники та користувачі земельних ділянок повинні бути краще обізнаними щодо прав на землю, над чим потрібно працювати, а також над способами їх захисту. Міністерство планує посилити систему держконтролю на кордонах України, зважаючи на вимоги ЄС та світовий досвід. Також уряд буде працювати над розробкою та введенням в експлуатацію інтерактивної інформаційної системи про безпечність продуктів харчування та вимоги експортних ринків.

Над здійсненням заходів у рамках  Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» будуть працювати її виконавці: Мінекономіки, Мінрегіон, Мін‘юст, Держгеокадастр, Держспоживслужба згідно з розпорядженням КМУ від 5 липня 2019 року №595-р.

Редакційна команда MIZEZ

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf