Європейський фонд надав Агропросперіс Банку кредит у розмірі 5 млн євро для підтримки українських фермерів

Європейський фонд для Південно-Східної Європи (EFSE) у рамках ініціативи Європейського союзу EU4Business надав Агропросперіс Банку кредит у розмірі 5 мільйонів євро для фінансування сільськогосподарських підприємств. 

Ця угода своєчасна відповідь на великий попит на кредити в умовах високого аграрного сезону. Представники компанії кажуть, що отриманий кредит сприятиме зміцненню здатності банку надавати гривневі кредити українським виробникам.

Європейський фонд надав Агропросперіс Банку кредит у розмірі 5 млн євро для підтримки українських фермерів | MIZEZ

Переваги банку

Це вже другий кредит Банку від EFSE в рамках партнерства, яке розпочалося у січні 2019 року і в результаті якого вже було видано кредитів малим та середнім фермерам на суму 10,8 млн євро. Особливість Агропросперіс Банку в тому, що він не тільки забезпечує клієнтів довгостроковим фінансуванням з гнучким графіком виплат, а й робить унікальну на ринку агроекспертизу.

Голова правління Агропросперіс Банку Сергій Щепанський коментує: 

«Ми високо цінуємо відданість EFSE та раді співпрацювати з ними для забезпечення українських фермерів належним фінансуванням. В умовах пандемії та карантинних обмежень сільгоспвиробникам доводиться долати значно більше труднощів задля забезпечення національної та світової продовольчої безпеки, і проблема достатнього та своєчасного фінансування стоїть для них дуже гостро».

Голова Ради директорів EFSE Крістоф Тіскенс заявив: 

«Агропросперіс Банк вже довів свою відданість допомогою EFSE у розширенні фінансування українських фермерів, які мають обмежений доступ до банківського кредитування. І особливо зараз, коли невеликі підприємства найбільше залежать від стабільного фінансування. EFSE  з гордістю підтверджує партнерство з Агропросперіс Банком».

Про Агропросперіс Банк

Агропросперіс Банк банк із 100% іноземним капіталом, що належить інвестиційному фонду NAP II під управлінням NCH Capital Inc. (США).

Інвестори фонду відомі міжнародні установи США та Європи, зокрема Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР). Агропросперіс Банк спеціалізований банк, який фокусується на кредитуванні малих та середніх агровиробників. АП Банк був першим в Україні банком, який почав фінансувати аграрні розписки та значно спростив доступ до грошових ресурсів фермерам, які не мають достатньо застави і обмежені в можливості залучення банківського фінансування.

Про EFSE

Європейський фонд для Південно-Східної Європи (European Fund for Southeast Europe (EFSE)) інвестиційний фонд, заснований Німецьким банком розвитку KfW за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини та Європейської Комісії. Діяльність EFSE спрямована на сприяння економічного розвитку країн Південно-Східної Європи шляхом допомоги місцевим фінансовим секторам у зміцненні їхньої спроможності забезпечити стале фінансування ключових секторів місцевих економік. До інвесторів фонду також входять Міжнародна фінансова корпорація, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк та національні інституції розвитку країн Західної та Південно-Східної Європи. 

За матеріалами Агропросперіс Банк

Партнерський матеріал

Схожі статті по темі:

asdf