Гаряче

Бізнес проти підвищення мінімальної заробітної плати

Представники бізнесу нещодавно виступили проти ініціативи Президента щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень із 1 вересня цього року. Європейська Бізнес Асоціація говорить про те, що це збільшить фіскальний тиск на бізнес в умовах кризи, що призведе до збільшення кількості «зарплат в конвертах».

підвищення мінімальної заробітної плати Mizez

У чому загроза для бізнесу?

Бізнесмени говорять про те, що збільшення мінімальної оплати праці в умовах коронавірусної кризи призведе до того, що сфера «тіньових» заробітних плат стане тільки більшою. Як результат – до бюджету не будуть надходити податки, їх кількість зменшується.

Ще один наслідок – погіршуються умови саме для тих, хто сумлінно сплачує податки, адже на них ляже додатковий тягар у вигляді податку. Також з’явиться недобросовісна конкуренція із боку тіньового сектору. Тобто, від такого рішення програють всі – і самі бізнесмени, і державний бюджет, і навіть самі робітники, яких це підвищення мало порадувати. Малий бізнес змушений буде скорочувати кількість працівників, щоб нести менше податкове навантаження.

Раніше повідомлялося, що після того, як стало відомо про таку ініціативу, Асоціація одразу відреагувала своєю незгодою із цим рішенням та запропонувала своє вирішення проблеми. Однак, замість обговорення ініціативи, вона була перетворена в законопроект.

В Європейській Бізнес Асоціації зазначають, що коронавірусна криза й так негативно позначилася на малому та середньому бізнесі. І зараз представники цієї сфери очікують на допомогу держави, а не на перепони в діяльності. Такий законопроект наразі не на часі, адже це призведе до того, що багато підприємців змушені будуть припинити роботу свого бізнесу через його нерентабельність.

 

Читайте також: ДЕНИС ШМИГАЛЬ ОБГОВОРИВ ІЗ ФЕРМЕРАМИ МЕХАНІЗМИ ПІДТРИМКИ АГРАРНОГО БІЗНЕСУ

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал.

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf