Шмигаль висловився проти збільшення податку на гектар землі

Шмигаль не підтримав ініціативу депутатів збільшити податкове навантаження на 1 га землі. Про це він повідомив під час засідання Кабінету Міністрів. Обговорюваний законопроект передбачав підвищення податку на гектар землі до 1,5 тисяч – незалежно від доходу її власника.

Шмигаль Mizez

Позиція прем’єр-міністра

Шмигаль зауважив, що зараз не на часі такі рішення, які збільшать навантаження на фермерів. Наразі в Україні й світі – криза, яка й так негативно вплинула на доходи громадян. Багато дрібних господарств вже припинило своє існування, а інші знаходяться на межі банкрутства.

Прем’єр-міністр вважає, що наразі фермери потребують підтримки держави, про яку вони не один раз повідомляли публічно. Тому Шмигаль має намір донести цю позицію щодо законопроекту до депутатів, які його запропонували. Під час кризи таке рішення тільки призведе до проблем в аграрному секторі.

Законопроект №3131

Законопроект під номером 3131 передбачає, що кожен власник землі має платити податок 1,5 тисяч гривень із гектару за рік – незалежно від доходу. Дана ініціатива депутатів стала відповіддю на те, що через тіньову оренду землі держава недоотримує приблизно 20 млрд гривень щороку.

Але експерти говорять, що такий закон може знищити дрібне фермерство, яке складає основну частину аграрного сектору. Рішення піде на користь тільки великим аграрним компаніям, адже зменшиться конкуренція. Тим більше, що фермерські господарства наразі й так постраждали від коронавірусної кризи – багато із них припинили існування, інші буквально виживають. Тому таке депутатське рішення не на часі.

 

Редакційна команда MIZEZ.

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf