Добропорядні фермери не постраждають від прийняття законопроекту 3131

Законопроект під номером 3131 створено для того, щоб вивести із тіні агропромисловий комплекс. Але добропорядні фермери при цьому не постраждають. Зміни торкнуться тих, хто звик працювати «у тіні», уникаючи сплати податків та укладання офіційних договорів.

фермери не постраждають від прийняття законопроекту 3131 Mizez

Боротьба з тіньовим бізнесом

Законопроект пропонує встановити мінімальну суму податку, яку повинен платити орендар або власник землі із одного гектару. Якщо сума податків у рік за гектар є меншою, ніж встановлена сума, то різницю аграрій сплачує до місцевого бюджету. І якщо фермер сумлінно сплачує податки, то ніяких проблем у нього не буде. А ті аграрії, які звикли обробляти паї без сплати податків та підписання договорів будуть не у виграші.

Законопроект під номером 3131-д був допрацьований, а 9 липня його підтримав Комітет Верховної Ради за питань фінансів, податків та митної політики. Після його прийняття буде поетапне введення податку. Для дрібних сільгоспвиробників та сімейних ферм діятиме пільговий період строком на 2 роки. А після цього ставка буде дорівнювати 2 відсотки нормативної грошової оцінки. А це – приблизно 540 гривень за гектар. Середні та великі підприємства будуть сплачувати ставку 4,5 відсотка, але станеться це через три роки. Вона теж буде поступово підвищуватися із 3 відсотків у 2021 році. Даний законопроект вже підтримав президент Володимир Зеленський.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf