Денис Шмигаль обговорив із фермерами механізми підтримки аграрного бізнесу

Нещодавно прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із фермерами механізми підтримки аграрного бізнесу. Під час робочої зустрічі він повідомив про підписання документа, завдяки якому відбудеться перерозподіл бюджетних коштів — вони будуть направлені на підтримку аграрної галузі.

Підтримка фермерства

Шмигаль повідомив, що Рада прийняла рішення залишити 4 млрд гривень на допомогу фермерам, які постраждали від несприятливих погодних умов або інших форс-мажорних факторів. 

“Така допомога особливо потрібна для представників мікро та макро бізнесу, які працюють безпосередньо на землі. Ці 4 млрд плануємо розбити на різні програми підтримки, зокрема на відшкодування відсотків по кредитах”.

Документ уже сформований — найближчим часом буде підписаний і вступить у дію.

Співпраця з ЄС та посуха в Одесі

Під час зустрічі аграрії також внесли свої пропозиції щодо подальшого розвитку галузі. Зокрема, вони хочуть зробити її однією із пріоритетних у співпраці з Євросоюзом. Це, на їхню думку, дозволить залучати кошти інвесторів для розвитку підприємств.

Окрім цього, Денис Шмигаль порушив тему одеської посухи, яка наробила лиха в регіоні та призвела до самогубства одного із аграріїв, який втратив весь свій врожай. Зокрема, обговорили механізм страхової підтримки фермерських врожаїв та компенсацій. Прем’єр підкреслив, що уряд націлений на підтримку саме малого бізнесу, який потребує першочергової допомоги.

На зустрічі були присутні президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак, голова Всеукраїнського конгресу фермерів Іван Слободяник, голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський та заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf