Уряд вирішив не реорганізовувати Держпродспоживслужбу

Про рішення не реорганізовувати Держпродспоживслужбу повідомила Європейська Бізнес Асоціація після зустрічі із прем’єр-міністром України. Замість цього буде створено окремий орган, який буде контролювати епідеміологічну ситуацію в країні.

Уряд вирішив не реорганізовувати  Держпродспоживслужбу

Деталі рішення

Уряд планує створити новий, окремий санітарно-епідеміологічний орган, який буде займатися контролем здоров’я населення та епідеміологічної ситуації. Він буде підпорядкований Міністерству охорони здоров’я. А ось Держпродспоживслужба буде працювати у звичному для неї режимі, виконувати ті ж функції – контролювати експорт та виробництво продукції.

Реорганізованим буде інший орган – Міністерство розвитку економіки, сільського господарства та торгівлі. Його розділять на два відомства, окремо буде виділене аграрне міністерство. Таке рішення спричинене тим, що цей сектор економіки має велике значення. Також це дозволить повноцінно представити його в Уряді.

Уряд вирішив не реорганізовувати  Держпродспоживслужбу

Зараз тривають системні реформи, які матимуть важливе значення для бізнесу. Зокрема, зміни торкнуться митної та податкової служб, буде реформована система охорони здоров’я. Також будуть оновлені заходи, спрямовані на протидію контрабанді.

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf