Інвентаризація земель сільськогосподарського призначення затягнеться

Компанії, які у результаті тендеру отримали право проводити інвентаризацію сільськогосподарських земель, не встигають провести її вчасно. Раніше планувалося, що всі роботи будуть виконані до 21 вересня. Але 7 вересня стало відомо, що більшість підрядників не встигають до зазначеної дати. На даний момент повністю інвентаризація була проведена лише в одній області.

Можливі перспективи

Інвентаризація завершилася лише на Тернопільщині, де працює компанія «Центр державного земельного кадастру». Планується, що до 21 вересня ще сім областей повністю проведуть роботу і підведуть підсумки. Експерти відзначають, що більшість областей, де роботи будуть завершені, мають у якості підрядників саме державні підприємства.

У Державному геокадастрі зазначають, що інвентаризація має стратегічне значення для впровадження земельної реформи. І у відомстві пішли на зустріч підрядникам, зважаючи на ситуацію із коронавірусом. Керівник Держгеокадастру говорить, що через невиконання договорів є можливість застосувати санкції. Але, якщо причини зриву строків є об’єктивними, то терміни виконання продовжать.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf