Готується масштабна перевірка постачальників зерна

Олексій Ковальов, член комітету парламенту із питань митної політики та фінансів, заявив про те, що готується масштабна перевірка постачальників зерна. Рішення продиктовано тим, що аграрним компаніям потрібно вести співробітництво із легальними постачальниками та вміти розрізняти тих, що є фіктивними. Продукція таких виробників є тіньовою та несе у собі ряд ризиків.

Мета – попередження ухилення від сплати податків

За словами Ковальова, фіктивні постачальники зерна задіяні у сірих схемах продажів, які мають на меті уникнути сплати ПДВ. Великі аграрній компанії, які правило, перевіряють тих, з ким ведуть співробітництво. Але часто подібну процедуру ігнорують. Особливо пильними треба бути компаніям із іноземним капіталом.

Так, є випадки, коли малі та середні фермерські господарства займаються вирощуванням продукції, але реєстрації не мають. Тобто, вони є фіктивними. І дуже часто такі господарства задіяні у схемах, пов’язаних з ухиленням від сплати податків. Щоб уникнути таких бізнес-зв’язків, потрібно статистичну та фінансову звітність із того контрагента, з яким ви плануєте заключити договір. Перевірка повинна стосуватися усіх, хто має намір вести співробітництво. Навіть, якщо фірма викликає довіру і має позитивні відгуки з боку колег, перевірка, все ж, не завадить.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf