Племінну худобу дозволено ввозити без сплати ПДВ – рішення Кабміну

Кабінет Міністрів прийняв рішення про введення податкової пільги для всіх суб’єктів господарювання щодо ввезення племінної худоби. Так, не неї не треба буде сплачувати ПДВ.

племенні корови тварини корова

Деталі рішення

Кабінет міністрів дозволив виробникам сільськогосподарських товарів ввозити племінних тварин до України та не сплачувати на них ПДВ. Законопроект вже ухвалений урядом під час засідання.

У пояснювальній записці говориться про те, що дана податкова пільга стосується всіх суб’єктів господарювання. Розповсюджується вона не корів, свиней, коней, овець, нетелів, а також їх сім’яний матеріал. Раніше було прийнято рішення про особливі умови імпорту кормів та живих тварин. Так, йшла мова про те, що у ветеринарного інспектора є право блокувати ввезення тваринної продукції на 72 години, якщо для цього є підстави.

племенні корови тварини корова

Нові вимоги до імпорту тварин, кормів, харчових і побічних продуктів, які мають тваринне походження, були затверджені Міністерством аграрної політики у квітні 2019 року. Зокрема, було дозволено імпортувати таку продукцію із певних зон, якщо країна-експортер не повністю вільна від певної хвороби. З листопада минулого року також набрав чинності наказ, який спрощує ввезення тварин до України. Було також скорочено кількість досліджень для живої тварини, які вона має пройти ще на території країни, з якої експортується.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf