Оподаткуванню підлягатиме 30% вартості реалізованої тваринницької продукції

Нещодавно вступила в дію постанова від Кабміну під номером 632, у якій було затверджено порядок обчислення сукупного доходу сім’ї або домогосподарства для надання субсидії. Зокрема, оподатковуватися буде лише 30 відсотків вартості тваринницької продукції, яка була продана.

постанова від Кабміну під номером 632 Mizez

Деталі постанови

Під середньомісячним сукупним доходом родини на одного її члена малася на увазі сума, яку обчислювали так: сукупний дохід домогосподарства ділили на кількість людей, які тут проживали. Склалася ситуація, коли доходи від продажу продукції тваринного походження до декларацій не вносили. За рішенням Кабіну, домогосподарство може додати до щомісячного доходу тільки 30 відсотків від реалізації. Тобто, це дозволить не оподатковувати 70 відсотків продукції. Як результат – родина може отримати субсидію, знизиться податкове навантаження на фізичних осіб.

При цьому, важливо вчасно зареєструвати та ідентифікувати тварин, отримувати ветеринарні документи. Якщо вимоги законодавства будуть порушені, це призведе до значного штрафу. А його сума буде значно більшою, ніж отримана господарством субсидія.

 

Раніше ми повідомляли: ПОДАТОК НА ЗЕМЛЮ ЗРОСТЕ В 15 РАЗІВ: ЧОГО ЧЕКАТИ ВЛАСНИКАМ ПАЇВ?

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf