Під Кабміном мітингують аграрії: «Квоти — це корупція»

28 травня аграрії зібралися біля Кабінету Міністрів та провели акцію проти введення квот на імпорт мінеральних азотних добрив. На мітинг прийшло близько 1000 аграріїв та представників українських аграрних організацій.

Під Кабміном мітингують аграрії: «Квоти — це корупція»

Джерело: https://hromadske.ua/

Що вимагають аграрії

Протестувальники вважають, що запровадження квот на імпорт добрив вигідне компаніям, що належать українським олігархам. Одна з таких компаній — Ostchem Дмитра Фірташа.

«Ми обурені рішенням Мінекономрозвитку щодо квотування імпортних міндобрив, тому що ці угоди призведуть до монополії ринку добрив. Це означатиме підвищення цін на добрива для аграріїв. У 2019 році ми стикнулися з курсовими гойдалками, обвалом цін на кукурудзу, а в цьому році маємо посуху, втрату врожаю, а тепер і цю корупційну аферу з добривами. Це просто обкрадання фермерів!».  

Голова об'єднання «Агро-Продовольча Рада», голова Всеукраїнського конгресу фермерів Іван Слободяник у коментарі журналістам наголосив, що ця акція протесту стосується не тільки аграріїв, а кожного громадянина, оскільки введення квот на добрива призведе до зростання цін на кінцеву продукцію, колапсу багатьох фермерських господарств, і, відповідно, до втрати робочих місць.

На своїй Facebook-сторінці Іван Слободяник написав:

«На жаль, аграрії знову вимушені виходити на вулиці, тому що наш діалог із міністерством перетворився на монолог. Наші аргументи й цифри наштовхуються на одну позицію: «Ми маємо такі наміри»».

Під Кабміном мітингують аграрії: «Квоти — це корупція»

Джерело: https://hromadske.ua/

Коментарі влади

Присутній на мітингу заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, торговий представник України Тарас Качка заявив, що метою уряду в питанні квот є захист українських виробників:

«Наше завдання — вийти на рішення, яке буде в інтересах аграріїв, а не олігархів, а тим більше не в інтересах іноземних компаній, які хочуть контролювати наш ринок».

Нагадаємо, минулого тижня в Мінекономіки повідомили про намір ввести 30-відсоткову квоту на імпорт азотних добрив. Аграрні асоціації виступили проти такого рішення, побоюючись тотальної монополізації ринку та підвищення цін на добрива.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf