Виноградарі та винороби просять у влади підтримки

Понад 50 українських виноградарів та виноробів подали звернення до президента та уряду, у якому просять владу мінімізувати економічні наслідки загальнонаціонального карантину, введеного для протидії пандемії коронавірусу COVID-19, зменшивши податкове навантаження. Підтримати підприємців галузі закликали як дрібні виноградарські господарства, так і представники найбільших виноробних підприємств, як повідомив прес-центр компанії Bayadera Group.

Виноградарі та винороби просять у влади підтримки | MIZEZ

Прохання підприємців до влади

Відкритий лист містить, зокрема, пропозицію запровадження спеціального режиму оподаткування для агровиробників, до сфери сільськогосподарської діяльності яких належить вирощування багаторічних насаджень, виноградарство та виноробство. Товаровиробники закликали скасувати деякі податкові збори та зменшити фінансове навантаження. Адже цього року в Причорноморському регіоні спостерігаються несприятливі кліматичні умови, а також через низку причин економічна ситуація в галузі погіршилася, як було зазначено в повідомленні.

Окрім того, національні виноградарі та винороби звернулися з проханням до уряду надати більш лояльні умови представлення в торговельних мережах через негативні наслідки пандемії. Зокрема українські винороби закликали владу запровадити мита як захисний механізм та збільшити частку вина українських підприємств. 

Представники галузі звернули увагу на те, що в країні суттєво зростає імпорт алкогольних напоїв ось уже впродовж останніх трьох років. Як приклад були наведені дані підсумків минулого року. У торговельних мереж за 2019 рік частка імпортної продукції у грошовому вираженні склала: вина — 58%, ігристих вин — 51%, вермутів та аперитивів — 69%.

Автори звернення висловили надію на розуміння влади, зважаючи на складну ситуацію для підприємців у країні, та швидке впровадження запропонованих заходів.

Редакційна команда MIZEZ

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf