Спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну азотних добрив припинено

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі повідомила про припинення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну деяких азотних добрив, незалежно від країни походження та експорту без застосування спеціальних заходів. Відповідне повідомлення МКМТ опубліковане на сайті Урядового кур’єра.

Спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну азотних добрив припинено | MIZEZ

Рішення комісії

Відповідно до Закону України «Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну» Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі розглянула подані Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України матеріали про результати проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну деяких азотних добрив, зокрема: 

  • нітрату амонію та вапняково-аміачної селітри;
  • карбаміду та карбамідо-аміачної суміші. 

За результатами розгляду комісія вирішила, що незалежно від країни походження та експорту застосування спеціальних заходів суперечить національним інтересам України.

22 червня було ухвалено рішення, в  межах якого спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну деяких азотних добрив було припинено  (незалежно від країни походження та експорту без застосування спеціальних заходів, а саме введення квот).

Вищезгадане рішення комісії набирає чинності з дня опублікування повідомлення.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf