Дробне внесення азоту

Спочатку дробне внесення азотних добрив практикували аграрії США у регіонах із підвищеною вологістю. Тепер воно стає ще більш поширеним у цій країна, особливо на східному узбережжі. Чим така система приваблює агровиробників та які є підводні камені?

азот

Переваги схеми

У Дакоті, де фермери користуються цією схемою, великі проблеми з вологою. Дробне внесення передбачає аналіз потенціалу врожайності сільгоспкультур та, за умов наявності ознак сприятливого року, додаткові інвестиції в азот. Таким чином, якщо рік посушливий, агровиробники не витрачають зайвих коштів на 2-гу та 3-тю фази внесення азоту. Багато хто робить суміш сульфат амонію для 2-го або 3-го проходу також, тому що це рухомі поживні речовини.

Основною перевагою дробного внесення азотних добрив є те, що речовина використовується значно ефективніше та можна попередити втрати добрива при вологій весні. Дробне внесення допомагає фермерам заощадити кошти та значно знизити екологічні збитки. Для найбільш ефективного застосування схеми варто використовувати якісний додаток із моделювання внесення азоту, беручи до уваги погодні дані. Сильні зливи можуть вимити добриво, і тоді пізнє внесення дози азоту буде рятівним для врожаю. Інший випадок — надмірна мінералізація. Якщо застосовується дробне внесення, останню дозу азоту можна зменшити, заощадивши кошти та зберігши потенціал урожайності.

Перешкоди для широкого розповсюдження дробного внесення азотних добрив

  1. Така схема вимагає додаткових витрат у кінці сезону: час, трудові ресурси, обладнання.
  2. Незручність для багатьох господарів: восени потрібно виділити час для остаточного внесення добрив. Також важко підібрати обладнання.
  3. Погодні умови: існує ризик пропустити вікно для внесення добрив через дощ, якщо аграрій планує застосувати азот після посадки.
  4. Коливання цін на добриво, через яке терпіння може забракнути в будь-якого аграрія.

Кожен агровиробник має сам вирішити, користуватися дробним внесенням азотних добрив чи ні, зваживши всі «За» та «Проти».

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf