Чому органічні добрива — це класно

Із приходом весни перед усіма аграріями постає питання: чим підживлювати ґрунт? Адже правильне внесення необхідних добрив є запорукою отримання високого врожаю. 

Зараз на ринку представлено чимало мінеральних добрив. Однак на практиці часто буває, що корисні речовини, внесені у складі мінеральних добрив у ґрунт, часто вивітрюються або вимиваються. 

Через це багато фермерів зараз охоче переходять на органічні добрива. В чому ж перевага таких добрив? Нумо розберемося разом.

Чому органічні добрива — це класно Mizez

Плюси й мінуси “органіки”

Сьогодні стан українських земель незадовільний. Він погіршується не лише через зменшення кількості гумусу (виснаження ґрунтів), а й через дисбаланс поживних речовин (калію, азоту, фосфору). Грамотне внесення органічних добрив може врегулювати цей дисбаланс і покращити характеристики ґрунту. 

Звісно, органічні добрива мають не лише переваги, а й недоліки. Наприклад, те, що дія таких добрив починається лише через 2-3 місяці після внесення. Але мінеральні добрива можуть і зовсім не подіяти, тому що не розчинилися через відсутність вологи у ґрунті!

Одним з найкращих органічних добрив вважається компост на основі курячого посліду. Рекомендована норма внесення компосту — від 3-5 т/га. Це збалансоване добриво, що містить всі необхідні речовини й мінерали для активного росту й розвитку рослин. До того ж, екологічно чисте й недороге. Спробуйте!

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf