Гаряче

«Важлива новина для аграріїв — обмежень імпорту добрив не буде», — голова Держгеокадастру

Після розмови з Володимиром Зеленським голова Держгеокадастру, екс-уповноважений президента України із земельних питань Роман Лещенко заявив, що обмеження імпорту добрив в Україну не буде. Про це пише interfax.

«Важлива новина для аграріїв — обмежень імпорту добрив не буде», — голова Держгеокадастру | MIZEZ

Коментарі президента

Після спілкування з очільником держави Роман Лещенко повідомив:

«Сьогодні був на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та депутатами. Обговорювали звернення представників аграрного бізнесу. Є гарна новина — обмежень імпорту добрив не буде». 

Нагадаємо, що підприємці були обурені рішенням Мінекономрозвитку щодо квотування імпортних міндобрив, оскільки ці угоди призвели б до монополії на ринку. Це, насамперед, спричинило б різке підвищення цін на добрива для аграріїв. 

Голова Держгеокадастру був задоволений результатами зустрічі і зауважив, що ухвалення вищезазначеного рішення могло б призвести до необґрунтованого підвищення внутрішніх цін на добрива над світовими, і як наслідок — додаткових збитків для українських сільгоспвиробників. 

Президент Зеленський вислухав звернення аграріїв і позицію уряду і заявив, що з огляду на стан ринку квотування імпорту мінеральних добрив із країн-партнерів України є недоцільним.

«Я вважаю, що в тих обставинах, які склалися на ринку добрив, обмежувати їхній імпорт не можна. Аграрії повинні отримати більше добрив і розвивати сільськогосподарський потенціал України. Тому що це наша продовольча безпека».

Роман Лещенко також додав, що це рішення є абсолютно правильним і сприятиме підвищенню показників урожайності українських аграріїв.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf