Живці свиней не змінюються в ціні вже четвертий тиждень поспіль

Вартість забійних свиней зараз находиться в межі від 47 до 48,5 гривень за кілограм маси. А середньоринкова цифра залишається на рівні 47,8 гривень за кілограм. При цьому, ціна не змінюється майже місяць, залишаючись стабільною протягом чотирьох тижнів.

Актуальна ситуація та очікування

Ціни на забійних свиней протягом декількох тижнів залишаються без змін. Постачальники не переглядали їх вартості протягом усього останнього місяця літа. Виключенням є лише південні регіони, де у другій декаді ціни сягали позначки у 50 гривень за кілограм. А все – через місцеву обмежену пропозицію та одночасне збільшення попиту на цей товар.  

свині

Представники галузі налаштовані послабити ціни закупівлі на початку осіннього сезону. На кінець місяця реалізація товару була досить млявою, а пропозиція – достатньою для ринку. Закупівельники очікують, що ціни будуть знижуватися. Одночасно с цим, не всі господарства, які вирощують свиней, змогли відновити попередні об’єми реалізації. До того ж, вага самих тварин характеризується як понижена.

Заготівельники очікують, що ціни наступного тижня понизяться приблизно на 1-1,7 відсотка. А це логічна реакція ринку на послаблення реалізації та відсутність тиску з боку зовнішніх факторів – імпорту.

Редакційна команда MIZEZ

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf