Кабінет міністрів удосконалив програму «Доступні кредити 5-7-9»

17 червня на засіданні уряду було ухвалено постанову про вдосконалення держпідтримки вітчизняного малого бізнесу в межах програми «Доступні кредити 5-7-9». Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Кабінет міністрів удосконалив програму «Доступні кредити 5-7-9» | MIZEZ

Зміни у держпрограмі

Державна кредитна програма «Доступні кредити 5-7-9%» запроваджена за ініціативи президента України та прем'єр-міністра України для спрощення доступу мікро та малого бізнесу до банківського кредитування. 

Як зазначається на офіційному веб-сайті 5-7-9.gov.ua, завдання програми посилити конкурентоспроможність українського мікро та малого бізнесу, повернути трудових мігрантів та створити нові робочі місця. 

Зміни в програмі полягають у:

  1. Пом'якшенні вимог до обов'язкової прибутковості бізнесу в попередньому податковому періоді;
  2. Знятті обмежень за напрямами використання коштів, отриманих суб'єктами підприємництва для фінансування обігового капіталу;
  3. Знятті обмежень щодо максимальної суми кредиту в рамках програми та збереження обмеження за розміром держдопомоги.

Окрім цього, змінили і механізм розрахунку процентної ставки. Його буде погоджено з рівнем операційних витрат банків, який дозволяє їм забезпечувати виконання програми.

Представники влади наголосили, що звернутися за отриманням кредитів за новими правилами підприємці зможуть одразу після внесення радою відповідних змін до програми та оновлення угод з уповноваженими банками.

За останніми даними, станом на 15 червня у межах програми «Доступні кредити 5-7-9%» уже укладено 639 кредитних договорів на загальну суму 404,8 млн грн.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf