У Кабінеті міністрів пропонують затвердити нову методику оцінки земель

Урядовці пропонують затвердити оновлений спосіб нормативної грошової оцінки для ділянок землі. На сайті Міністерства вже з’явилася відповідна постанова.

Деталі рішення та його доцільність            

Урядовці мотивують подібне рішення тим, що підходи, які використовуються для оцінки зараз, діють ще з початку дев’яностих років. При цьому, існує три різні підходи, що тільки ускладнює процедуру оцінки, а також робить її суттєво дорожчою.

У Кабінеті міністрів пропонують затвердити нову методику оцінки земель

Пропонується спростити діючі методики оцінки та оновити їх таким чином, щоб вони відповідали сучасному законодавству. Об’єктом повинні бути ділянки землі та інші наділи всіх категорій та форм власності. НГО повинен бути визначений як рентний капіталізований дохід.

У процесі оцінювання треба враховувати регіональні чинники, місце, де знаходиться ділянка, її категорія та призначення. Потрібна й індексація НГО за період від строк затвердження такого нормативу до дати самої оцінки.

Урядовці зазначають, що та технічна документація, яка була затверджена раніше, не втратить своєї чинності до початку застосування оновлених рекомендацій.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал.

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf