Гаряче

Назвали дохід, отриманий з вирощування конопель

В Україні конопля входить до списку найбільш популярних рослин, з якої виготовляють близько 50 найменувань різної продукції. Найдорожчий продукт ‒ це очищене органічне насіння та конопляне молоко.

Залежно від якості роздрібна вартість харчового насіння варіюється в межах від 150 до 500 грн. за 1 кг. Що стосується обезжиреного насіння, його середня вартість становить близько 35 грн. за 1 кг. Таким чином, можна зробити висновок, що вирощування конопель на сьогоднішній день є досить вигідним бізнесом.

дохід з вирощування конопель

Заступник директора з наукової роботи Інституту луб'яних культур НААН, Юрій Мохер розповів про те, що при бажанні фермери можуть з легкістю заповнити ринок виробництва медичного канабісу, який на даний момент вважається дуже маленьким. Адже коноплі ‒ це універсальний продукт, який використовується у виробництві різних видів продукції. Однією з найпопулярніших сфер є виробництво лікарських препаратів.

дохід з вирощування конопель

Але в порівнянні з виробництвом продуктів харчування, целюлози, текстильних товарів, медична сфера не настільки заповнена. Після того, як в Україні буде прийнятий закон про легалізацію коноплі, фермери негайно переключаться на вирощування такої рослини абсолютно за іншими технологіями. Тому найближчим часом відбудеться перевиробництво. В результаті потрібно буде розрахувати точну кількість канабісу, необхідного для медичної галузі. Раніше в Україні промислова конопля залишалася доступною до сьогоднішнього дня, а для її культивації досить було отримати відповідний дозвіл ‒ ліцензію.

Редакційна команда MIZEZ.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf