Прогноз синоптиків на майбутню зиму: без снігу, але із дощами

Нещодавно українські синоптики оприлюднили прогноз погоди на майбутню зиму. Так, за отриманими даними локально будуть випадати дощі та сніги. Але, більш очікуваним прогнозом є той, за яким зима буде із невеликою кількістю дощів, на більшій частині країни встановиться посушлива погода.

Деталі прогнозу

Синоптики говорять, що давати прогноз на строк більше місяця – досить складно. Але ймовірність природних явищ можна вирахувати. Так, очікується, що на більшій частині країни погода буде посушливою, окремі ж регіони отримають достатню кількість опадів.

Експерти говорять, що слід готуватися до безсніжної зими, коли опади будуть в основному у вигляді дощу. Це не можна назвати найгіршим варіантом, адже земля буде отримувати вологу. Також очікують аномально теплу зиму. Переважною буде область високого тиску з теплими повітряними масами.

погода в україні

Зараз Північний Льодовитий та Атлантичний океани відрізняються високими температурними показниками. Через це змінюється клімат усієї Європи та атмосферні процеси. Як результат – посилюються північні та південні потоки. Таким чином, у південно-східних регіонах Європи переважають сухі теплі маси повітря, які потрапляють із Азії та Африки.

Редакційна команда MIZEZ.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf