Найближчим часом Держгеокадастр очікує реорганізація

Зовсім нещодавно стало відомо, що Державна служба України з вирішення питань геодезії, картографії та кадастру, зовсім скоро припинить свою роботу. Така служба буде перекваліфікована в установу сервісного типу. Її завданням стане надання допомоги українському бізнесу. Про цю новину повідомив Анатолій Мирошниченко, перший заступник голови Держгеокадастру.

Держгеокадастр https://mizez.com/

Він також зазначив, що такі нововведення пов'язані з майбутнім прийняттям законопроекту №2194, який буде розглянуто Верховною Радою вже наступного тижня.

Анатолій Мирошниченко розповів про те, що повністю підтримує такі зміни, адже сучасний Держгеокадастр на сьогоднішній день вважається справжнім монстром. В даному органі числиться близько 10 тис. співробітників, з яких далеко не всі грамотно виконують свою роботу. Держгеокадастр вирішує питання, що стосуються земельної галузі, розпоряджається земельними ділянками, контролює їх. Тому складається враження, що даний орган контролює сам себе.

Завдяки законопроекту №2194, Держгеокадастр втрачає свою актуальність та припиняє роботу в минулому форматі.

https://mizez.com/ ринок землі

Анатолій Мирошниченко зазначив, що в даному законопроекті передбачена майбутня передача земель у володіння територіальним громадам. Такі землі також передаються громадам за межами населених пунктів. До сьогоднішнього дня всі ці ділянки перебували у володінні (не дуже ефективному) Держгеокадастру.

Перший заступник впевнений, що територіальним громадам вдасться набагато краще контролювати розпорядження земельними ділянками в порівнянні з чиновниками, які займають місця в обласних центрах. Також, важливо зазначити, що без земельного ресурсу немає сенсу очікувати нормального самоврядування.

Редакційна команда MIZEZ.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Олександр Власюк

теги :

Схожі статті по темі:

asdf