Гаряче

Кабінет міністрів пропонує звільнити від ПДВ аграріїв, які втратили поголів’я чи урожай

Нещодавно – 14 вересня – Кабінетом Міністрів було затверджено зміни до сфери оподаткування, а також низки інших законів. Мета цих змін – збалансувати надходження до бюджету, а також зробити ведення бізнесу більш комфортним. Зокрема, прийнято рішення не стягувати ПДВ із тих господарств, які втратили урожай чи поголів’я через форс-мажорні обставини.

Кабінет міністрів пропонує звільнити від ПДВ аграріїв, які втратили поголів’я чи урожай Mizez.com

Що саме було змінено?

Для сільськогосподарських виробників тепер передбачені пільги – якщо фермер у результаті форс-мажорних обставин втратив поголів’я тварин чи урожай, то він звільняється від сплати ПДВ. У даному випадку господар ферми вже постраждав, та не має нести ще більші збитки.

Було виправлено неузгодженості відносно маркування рідин, які використовуються для електронних сигарет. Також продовжили на два місяці строк списання заборгованості для так званих «сплячих» ФОП.

Було відмінено мораторій на фактичні та документальні перевірки та прийнято рішення списати суми пені та штрафів. Останнє – за умови, що податковий борг був повністю погашений протягом півроку.

Прийнято рішення про встановлення дозволу щодо стягнення податкового боргу, утвореного в результаті несплати або пені за рахунок готівки або коштів із банківських рахунків. Звернення до суду для цього не потрібне.

Передбачається, що внесені зміни дозволять збільшити надходження коштів до бюджету, як державного, так і місцевих. Чи будуть такі рішення результативними, покаже час.

Раніше ми повідомляли: ПОДАТОК НА ЗЕМЛЮ ЗРОСТЕ В 15 РАЗІВ: ЧОГО ЧЕКАТИ ВЛАСНИКАМ ПАЇВ?

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf