АСУ протестувала персональний кабінет від АІРТ

ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» (АІРТ) створило персональний кабінет суб’єкта господарювання для роботи з Єдиним державним реєстром ветеринарних документів. Пілотну версію програмного продукту для спрощення документообігу протестувала асоціація «Свинарі України» (АСУ) та поділилася результатами, як повідомляє Держпродспоживслужба.

Переваги використання персонального кабінету

Підприємці, які першими випробували продукт розповіли, що новий продукт дає можливість самостійно обробляти заявки. Раніше в документах інколи ставалися помилки, внаслідок чого затримувалися відвантаження та інші процеси. Відтепер сільгоспвиробники самостійно можуть здійснювати оформлення документів та перевіряти їх. Можливість вільно контролювавати залишок коштів на рахунку за адміністративні послуги — ще одна важлива перевага.

«Загалом програма цілком виконує задачі, що ставилися перед розробниками: зробити простішим документообіг та контроль, надати можливість працювати онлайн», — зазначив Денис Юрко, головний ветеринарний лікар СП ТОВ «Нива Переяславщини» (одного з 3 підприємств, які першими перевіряли зручність нового продукту).

Серед ключових переваг персонального кабінету підприємці назвали економію часу для отримання ветеринарного документу. Вони можуть самі вказувати інформацію та оперативно надсилати її до відповідного відомства.

Учасники у процесі тестування, яке тривало 3 тижні, зіштовхнулися з певними труднощами, які фахівці АІРТ вирішили при останньому оновленні. Підприємці зазначили, що хотіли б ще мати можливість вносити реєстраційні картки на ідентифікацію  тварин до реєстру. Проте, доки більшість господарів не працюють із програмою, говорити про додаткові опції рано.

Загалом персональний кабінет було створено для спрощення документообігу: пришвидшити процедуру видачі ветеринарних документів, зменшити ймовірність виникнення помилок та надати суб’єкту господарювання повний спектр необхідної інформації. Ці завдання перша версія програмного продукту успішно дозволяє виконувати.

Редакційна команда MIZEZ

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf