Гаряче

Складнощі із роботою Геокадастру – Зеленський розповів про головні проблеми

За словами президента України Володимира Зеленського, він особисто зіткнувся з проблемами при зміні керівників профільних відомств. Зокрема, він повідомив про те, що при подібній ініціативі з’являються погрози і йде тиск зі сторони лобістів.

Складнощі із роботою Геокадастру – Зеленський розповів про головні проблеми Mizez

Земельні Лобісти проти нового голови Геокадастру

Президент підкреслив, що виникли проблеми і з призначенням Романа Лещенка на посаду голови Геокадастру. Зеленський знав його ще до моменту, коли почав займатися політичною діяльністю. При цьому, із призначенням Лещенка виникли проблеми – щодня були погрози у телефонних розмовах, приїжджали сумнівні особистості, схожі на бандитів.

Володимир Зеленський говорить, що протидіяли призначенню у Верховній Раді. Тут також знаходяться ті люди, які були безпосередньо замішані у виведенні в приватну власність 5 млн гектарів земельних ділянок. Президент обіцяє, що дані по цим особам, які стоять за земельними оборудками, будуть відкриті. Але зробити це буде складно через велике земельне лобі у Верховні Рад.

Нагадаємо, що інформацію про вкрадені у держави 5 млн гектарів землі надав Держгеокадастр під керівництвом Лещенка. Ці землі мали сільськогосподарське призначення. Тепер у державній власності залишилось 2 млн земель.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf