Українські виробники пшениці призупинили продаж свого товару

Закупівельні ціни на пшеницю в порту сягнули показника від 233 до 240 доларів за тону. Це максимальна вартість – і подальше зростання наразі припинилося. Ситуація є такою тому, що трейдери вже закупили всі необхідні їм партії та розпочали прийом кукурудзи.

Українські виробники пшениці призупинили продаж свого товару

Подальші прогнози

Надалі трейдери не будуть планувати закупівлі нових партій зернових, адже це неможливо через те, що виробники припинили їх продаж. Вони не хочуть продавати їх навіть за високою ціною.

Одночасно із цим, у Чикаго відбулося чергове зростання цін на пшеницю. Відбулося це через високу експортну активність у поєднанні із нестачею вологи для гарного врожаю. Тому вартість пшениці сягнула рекордного показника, який раніше був зафіксований у грудні 2014 року.

Виробники зерна із ЄС також призупинили продажі. Паризькі трейдери вирішили взяти паузу у закупівлі – та дочекатися результатів алжирського тендеру. Грудневі ф’ючерси на MATIF знизилися на 0,5 євро – і зараз сягнули показника 211,25 євро. Таким чином, в перспективі трейдери очікують, що закупівельна вартість пшениці знизиться.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf