Гаряче

Уряд планує виділити по 5 тис. грн на корову

Уряд планує запустити програму підтримки фермерських та сімейних господарств, які мають не більше 25 корів. Урядовці планують виділити по 5 тис. на корову, що стане суттєвою підтримкою для фермерів, особливо зараз, коли країна переживає складні часи. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Уряд планує виділити по 5 тис. грн на корову Mizez

Особливості урядової програми

Програма стосується невеликих фермерських господарств, які потребують підтримки для розвитку. Так, основна мета розвитку сфери молочного виробництва збільшення продуктивності. Частіше за все фермери не мають можливості вкласти велику суму у розвиток свого господарства, тому, звичайно, вони потребують додаткових коштів. Державна програма передбачає:

  1. Компенсацію купівлі високопродуктивного поголів’я.
  2. Компенсацію вартості будівництва та реконструкції комплексів до 30%.
  3. Здешевлення кредитів до 5%.
  4. Виплата 5 тис. грн на кожну корову, яку тримають не більше 25 років.

Усе це допоможе фермерським господарствам покращити умови та якість власної продукції. Особливо важливою є така підтримка зараз, коли аграрна галузь переживає непрості часи. Потрібно не тільки покращити умови, а й допомогти фермерам зберегти власну справу.

Можливі перспективи та очікування

Така програма підтримки має на меті розвинути молочні ферми сімейного типу. Тому дії спрямовані на те, щоб фермери мали всі можливості для виробництва якісної продукції. Планується також підтримати господарства земельним ресурсом, який буде розраховано у співвідношенні 2 га на одну корову.

Завершити створення програми підтримки планують до літа цього року. Діятиме вона впродовж наступних трьох років.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf