У виробництві молока збільшилася частка підприємств

За початок цього року у виробництві молока частка молочнотоварних підприємств зросла та складає 40% від загального обсягу. Частка господарств населення у виробництві молока знизилася та становить 60%. 

частка молочнотоварних підприємств зросла

Минулого року частка особистих і фермерських господарств у молочному виробництві становила 72%, відповідно 28% — промислового великотоварного виробництва.

За січень-лютий цього року молочнотоварні підприємства виробили 440 тис. тонн молока, господарства населення — 670 тис. тонн.

Виробництво молока на сільськогосподарських підприємствах зростає, цей показник сягає майже 1%. Водночас на фермерських і особистих господарствах спостерігається динаміка зменшення на 5%.

Загальна картина

Хоча частка молочнотоварних підприємств зросла, та це відбулося разом із падінням загальних обсягів виробництва молока через скорочення поголів’я корів.

Заступник директора Департаменту аграрної політики та сільського господарства Мінекономіки України Олена Альшанова зазначила, що скорочення поголів’я корів в особистих фермерських господарствах — логічний процес: трудова міграція населення, демографічна тенденція, трансформація таких господарств у більш організовані підприємства. Однак вона наголосила на тому, що скорочення поголів’я худоби на організованих підприємствах вимагає уваги.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf