Світовий молочний ринок нарешті відновлюється

Нещодавно аналітики змінили прогноз щодо того, як і коли зможуть відновитися ціни на молочних ринках — він стає оптимістичнішим. Динаміка показує, що «одужання» галузі прискорюватиметься.

Світовий молочний ринок нарешті відновлюється | MIZEZ

Прогнози експертів

Процес відновлення посилиться у другій половині 2020 року, а під кінець року ситуація на молочному ринку стабілізується. Попередні прогнози свідчили, що позитивні зміни та відновлення галузі варто очікувати у середині 2021 року.

Переглянули і прогнози глобальних цін на молоко: індикативну ціну на сировину від IFCN підняли на $1-2 проти прогнозованої на кінець року $32/100 кг. Найбільше змінився прогноз на ринку США — тут ціни збільшили на $2,8. Для ринків Європи цей показник виріс на $1,8.

Головною причиною зміни прогнозів стало послаблення карантинних заходів у США та країнах ЄС. Інший фактор — уповільнення поставок молока до ЄС та США, високий попит на молочні продукти, який на світовому рівні зберігся.

Ситуація в Україні

Більшість українських споживачів мають низький рівень доходів — саме це є основним стримувальним фактором споживання молочної продукції в Україні. До пандемії лише 10% родин споживали молоко у достатній кількості (390 кг на рік на 1 особу). Через світову кризу доходи населення зменшуються, тому споживачі будуть змушені купувати продукцію гіршої якості.

З огляду на це експерти прогнозують, що в країні посилиться натуральне виробництво. Мешканці сіл самостійно вироблятимуть молочку, щоб забезпечити родину якісними продуктами.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf