Чи буде прибутковим виробництво молока?

Доходи фермерів від виробництва молока у березні нинішнього року підвищилися на 6,9% у порівнянні з минулим роком. 

За словами економіста інвестиційного центру «The Food and Agriculture Organization (FAO)» Андрія Ярмака, перший квартал цього року став найприбутковішим для виробників молока і молочної продукції. 

Чи буде прибутковим виробництво молока? Mizez

Що буде далі?

Незважаючи на хороші показники березня, у квітні можна очікувати зниження дохідності виробництва молока. На фоні збільшення цін на продукти в Україні світові ціни на продукти харчування, навпаки, знизилися. Причиною тому стали коронавірусні обмеження й дешева нафта.

Експерт прогнозує також, що згодом ціни впадуть саме на сире молоко, яке купують молокозаводи у дрібних чи великих господарствах або у селян. На українських виробників молока також вплине подорожчання кормів для корів, зумовлене падінням курсу гривні.

Загалом, у 2020 році світовий попит на молокопродукцію знизиться. Це пов’язано зі значними збитками, які несе сектор кейтерингу та готельно-ресторанного бізнесу внаслідок введення заходів боротьби з коронавірусом. Тож прибутковість виробництва сирого молока, на жаль, буде нижчою, ніж у минулому році й на початку 2020 року.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf