Гаряче

Найприбутковіша порода корів | MIZEZ

Корови породи джерсей на сьогодні є найбільш недооціненими не тільки в Україні, а й в усьому світі. Це прикро, адже молоко корів джерсейської породи має унікальні показники білка та жиру. Це, звичайно, позитивно впливає на прибуток фермерів, які мають у господарстві цю породу.

Найприбутковіша порода корів | Mizez

Джерсейські корови 

Керівник молочної ферми, яка знаходиться у Львівській області, Ярослав Паньків обрав для себе саме джерсейську породу: “Наша ферма вже давно утримує джерсейських корів, бо їх молоко відчутно відрізняється від інших, у ньому найбільше білка та жиру”. У господарстві фермера 100 фуражних корів, половина з яких — саме чистокровні джерсеї.

Щомісяця на фермі беруть молоко на аналіз, щоб отримати дані по ключових показникам. І саме джерсейські чистокровні корови дають молоко з жирністю 7% та вмістом білка 4,3-4,5%. Це рекордний показник, який робить виробництво молока рентабельним. 

Вигідна порода для фермерства

Ярослав Паньків говорить:

«Корови породи джерсей показують найвищий рівень прибутковості, якщо враховувати собівартість літру молока та кількість грошей, яку можна отримати за молоко з такими показниками жиру та білка»

Фермер додає, що на добу така корова споживає приблизно 17-18 кг сухої речовини.

Для прикладу Ярослав Паньків наводить розрахунок собівартості літру молока: із 20 літрів молока з жирністю 7% у перерахунку на жир отримують 41 літр з жирністю 3,4%. Середній показник жиру по всьому стаду складає 4,8%. Це 29 літрів в перерахунку на жир.

Такі успіхи стимулюють фермерське господарство Ярослава Паньківа завезти ще більше чистокровних корів, щоб збільшити поголів’я. Це сприятиме розвитку підприємства, збільшить прибуток та якість продукту. До речі, завозять джерсеїв з Данії. 

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf