В Україні подорожчає сире молоко

Експерти прогнозують подорожчання сирого молока. Зараз молочна галузь, а також самі виробники сировини працюють на рівні собівартості. А високі ціни на зерно та засухи тільки погіршують рентабельність виробництва молока. Тому аграрії хочуть закономірно підвищити ціни на власний товар.

В Україні подорожчає сире молоко Mizez

Ситуація у молочній галузі

На ринкові відносини у молочній галузі впливає не тільки пропозиція, але й попит. І якщо зараз ще можна зберігати попередні об’єми переробки молока, то з початком жовтня попит зменшиться, продажі впадуть, а з цим – і попит на саму сировину.

За даними статистики після негативного результату в липні виробництво молока покращилося в серпні. Але така динаміка стосується лише сільгоспвиробників. Тут виробництво сировини зросло на 6 відсотків, а ось населення знизило його випуск на таку ж кількість відсотків. Загалом з початку року в Україні було вироблено 6,5 тонн молока. Цей показник на 3,8 відсотки менше, ніж за такий же період минулого року.

Вартість молока від сільгосппідприємств зараз досягла рекордної відмітки – від 9 до 10,95 гривень за кілограм. Вартість молока, яке виробляє населення, також збільшилась, що було очікувано. Тут дуже вираженою є сезонність. Ціна на сире молоко від населення зараз складає від 5,5 до 6 гривень за кілограм без НДС.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf