Земельна реформа пожвавить кредитування аграрних підприємств

Нещодавно Національний банк України повідомив про те, що впровадження земельної реформи стимулюватиме кредитування аграрних підприємств. Це допоможе пожвавити розвиток агропромислового комплексу, дозволить аграріям отримати ліпші умови для виробництва вітчизняної продукції.

Земельна реформа пожвавить кредитування аграрних  підприємств Mizez

Стимулювання зростання економіки

У Національному банку мають позитивні очікування щодо впровадження ринку землі. Це дозволить отримати ринкові ціни на оренду ділянок та їх купівлю. Також це поліпшить надійність державних реєстрів та дозволить використовувати земельні наділи у якості застави. Таким чином, фермери матимуть змогу отримати необхідні їм кредити. Як результат – можливість для невеликих підприємств отримати ресурси для зростання. А це – стимулювання української економіки.

Крім цього, земельна реформа збільшить кількість робочих місць, дозволить більшій кількості населення у сільській місцевості поліпшити власне фінансове становище. Але все це станеться за умови, якщо земельна реформа запрацює так, як і планувалося. Механізми її реалізації повинні чітко працювати, щоб аграрний сектор мав змогу розвиватися.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf