Ягідники на Сумщині отримають допомогу від уряду Німеччини

Уряд Німеччини простимулює ягідництво на Сумщині, а саме – три екологічних проекти у Деснянському біосферному заповіднику. Тут будуть стимулювати вирощування ягід, лікарських рослин, а також сприятимуть підвищенню стійкості лісів до різних загроз. Ще один із напрямків розвитку – органічне землеробство.

Ягідники на Сумщині

Мета проекту

По-перше, одна із ключових цілей проекту- це переорієнтація місцевого населення саме на вирощування різних сучасних культур, зокрема, ягід, лікарських рослин. Це перспективні шляхи розвитку, адже органічна продукція є затребуваною у покупців

Інша мета проекту – збереження родючості місцевих ґрунтів. Проект буде стимулювати перехід на органічне землеробство та природні методи підвищення врожайності культур. Це допоможе вберегти ґрунт від втрати родючого шару.

Також планується соснові ліси перетворити на змішані у межах заповіднику. Це покращить їх стійкість перед шкідниками та іншими несприятливими факторами.

Наразі німецький уряд планує підтримувати та розвивати декілька екологічних проектів в Україні. Вони будуть знаходитися не тільки на території Сумщини, а також у Волинській та Львівській областях.

 

Редакційна команда MIZEZ.

Схожі статті по темі:

asdf