Гаряче

Меморандуму з банками за програмою здешевлення кредитів тваринникам — бути!

Щоб підтримати тваринну галузь в умовах кризи уряд вирішив підписати меморандум з українськими банками. Головна мета — зробити кредити для тваринників більш доступними. Зниження процентної ставки за кредитами представникам тваринництва дозволить розвивати галузь та надати їй допомогу у непрості кризові часи.

Меморандуму з банками за програмою здешевлення кредитів тваринникам — бути! | MIZEZ

Дії влади

Уряд вже почав підписувати меморандуми з українськими банками. Наразі укладена вже четверта частина договорів, а це — 9 банків. Програма передбачає зниження кредитної ставки, яка дозволить зробити кредити більш доступними. Про це нещодавно повідомив Баграт Ахіджанов, який є директором Департаменту фінансово-кредитної політики МЕРТ. Заяву було зроблено під час фермерського конгресу.

Процедура проходить у межах постанови № 300, яка передбачає спрямування коштів за 2 напрямами. Так, кредити для тваринників мають стати більш доступними, а коли тих, хто може ними скористатися, має бути розширено. Остаточний варіант рішення буде прийнято після розв'язання питання із ринком землі.

Деталі меморандуму

Планується, що верхня межа кредиту буде становити 15 млн грн із розрахунку на одного суб’єкта господарювання. Якщо мова йде про нефермерське виробництво, то буде встановлено обмеження у 5 млн гривень.

Кожен із суб’єктів господарювання може самостійно обрати банк, з яким хоче співпрацювати (їх на сьогодні 42). Це не тільки допоможе бізнесу швидше отримати необхідну допомогу, а й зробить простішим процес адміністрування з боку самого банка. Таким чином, усі учасники програми отримають те, що очікують. До того ж зменшиться кількість відмов та надто дорогих кредитів. 

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf