Кілька програм держпідтримки одночасно — реально

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький повідомив про те, що Верховна Рада, підтримавши останній пакет змін, зняла обмеження, яке забороняло аграріям брати участь одразу в декількох програмах держпідтримки.

держпідтримка

Якщо фермер брав участь у програмі державної підтримки минулого року, цього року він зможе податися на програму пільгового кредитування «5–7–9%».

Обмеження

Поки що буде діяти обмеження щодо підприємств, які були створені нещодавно. Господарство повинне працювати не менше, ніж рік, для того, щоб податися на кілька програм підтримки. Агрогосподарствам, що працюють понад рік, можна буде брати участь одразу в декількох програмах держпідтримки.

Тарас Висоцький зазначив, що депутати ведуть переговори з Національним банком України щодо цього критерію для послаблення вимог до новостворених підприємств. Зараз для них діє постанова від 2019 року: для нових агропідприємств виділяють 60 тис. грн/га. Постанова буде діяти цього року також, за словами заступника міністра.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf