Готуємося до посіву баштанних культур

Кавуни і дині — незмінні супутники літа, смачні, соковиті та багаті на вітаміни. Якщо ви хочете дізнатися про особливості посіву баштанних культур, то цей матеріал саме для вас!

кавуни і дині

Після яких культур краще всього сіяти баштанні?

Найкращими попередниками для динь і кавунів є бобові, хрестоцвіті і різні коренеплоди. А ось після будь-яких рослин з сімейства гарбузових баштанні краще не висаджувати.

Як правильно підготувати ґрунт і семена?

Найкращий ґрунт для вирощування баштанних — достатньо удобрений, дренований і з нейтральною кислотністю. Навесні, на початку посівної, поле зазвичай двічі боронують на глибину близько 15 см, потім йде культивація на глибину 7 см для видалення вирослих бур'янів. Те, скільки потрібно внести добрив, залежить від якості грунту і того, зрошуване у вас поле чи ні. Загалом обсяг необхідних добрив на один гектар такий:

  • мінеральні — фосфор (90 кг), азот (60 кг), калій (6 кг), але якщо вносити мінеральні добрива прямо у рядки, їхні витрати скоротиться вдвічі;
  • органічні — гній (25–30 тонн).

Помічено, що кращу врожайність можна отримати, якщо вибирати для посіву насіння, що зберігалися кілька років. Посівний матеріал слід прогріти (на сонці протягом 4–5 днів) або в теплій воді (один день). Після цього обробіть їх будь-якими звичними для вас стимуляторами росту.

Коли і як сіяти?

Все залежить від погодно-кліматичних особливостей вашого регіону. У південних областях зазвичай сіють, починаючи з кінця квітня і до початку травня. Якщо погодні умови несприятливі, посів варто відстрочити. Але він повинен бути проведений не пізніше середини червня.

Велике насіння висівають на глибину близько 7 см, а більш дрібне — на глибину приблизно 5 см з розрахунку одна рослина на 1 м². Сходи повинні з'явитися через 6 днів, якщо погода була сприятлива. Через тиждень після появи сходів проведіть поверхневе боронування, щоб видалити проростаючі бур'яни.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf