Як вибрати ефективний протруювач насіння?

Від третини до половини — саме стільки врожаю допомагає вберегти від хвороб і шкідників протруювання насіння! Тому, напевне, ні в кого з аграріїв не виникає сумнівів, протруювати насіння перед посівом у ґрунт чи ні. 

Протруєний посівний матеріал можна придбати у дистриб’юторів, а можна підготувати самостійно. Таке протруєння буде ефективнішим, адже господар найкраще знає всі проблеми своїх полів. 

Як вибрати ефективний протруювач насіння? Mizez

Які протруювачі представлені на українському ринку?

На сьогодні виробники сільгосптехніки пропонують широкий асортимент машин для самостійного протруювання насіння:

  • пересувні та стаціонарні;
  • камерні, шнекові або ротаційні.

У шнекових протруювачах насіння обробляється отрутохімікатами під час перемішування вздовж шнека. Такі машини мають просту конструкцію й працюють доволі швидко, однак є ризик механічних пошкоджень незначної частини (0,5%) оброблюваного насіння.  

Особливістю роботи камерного протруювача є те, що насіння в ньому падає під дією сили тяжіння, перетинаючи потік суспензії пестицида. Після цього насіння ще додатково перемішується шнеком. Такі протруювальні машини більш продуктивні, ніж шнекові, й зазвичай використовуються у великих господарствах. 

Ротаційні протруювачі найменше пошкоджують насіння й зазвичай використовуються у промислових умовах або на великих господарствах. Таке обладнання просте в експлуатації та підходить для оброблення насіння всіх сільськогосподарських культур. 

Головне під час протруювання насіння досягти повноти та рівномірності його обробки пестицидами. А ще машина не повинна пошкоджувати самі насінини. З огляду на це обирайте машину для самостійного протруювання насіння залежно від потреб свого господарства.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf