Сільгоспвиробники можуть не повернути кредити

Банкіри розповіли, що частина сільгоспвиробників можуть не повернути кредити. Пов’язують це з нинішньою кризою, яка значно погіршила становище фермерів, призвела до збитків та неможливості працювати далі у тому ж темпі.

Сільгоспвиробники можуть не повернути кредити Mizez

Що саме відбувається у фінансовій сфері

Наталя Осадча розповідає про ситуацію в банку “Львів”: «Клієнти просять про відстрочку або реструктуризацію платежу, оскільки мають певні проблеми». Аналогічні випадки є і в Кредобанку — тут клієнти хочуть змінити графік виплат, просять про кредитні канікули. Водночас безпосередньо у Кредобанку не спостерігається значний збій у платіжній дисципліні. Але загалом цей сегмент дуже страждає. 

Статистика від Кредобанку

“Зазвичай під кінець року кредитний портфель у Кредобанку знижується приблизно на 40% і під час максимального падіння вдається закривати хороші кредити. Як правило, кількість проблемних кредитів завжди збільшується під кінець року”, — коментує ситуацію виконавчий директор напрямку корпоративного бізнесу та МСБ Кредобанку Євген Заіграєв.

Найгіршим показником проблемної заборгованості було 5%. Наразі ситуація змінюється на краще, оскільки спостерігається динамічне зростання портфеля. Аграрії, які мали проблеми, вже пройшли процедуру реструктуризації. Показник проблемності зараз складає 2-2,5%, тому про критичну ситуацію не йдеться.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf