Гаряче

503 млн гривень отримають сільгоспвиробники для часткової компенсації відсотків по кредитам

Міністерством економіки було затверджено розподіл коштів для суб’єктів господарювання у сільському господарстві. Так, суму 181,3 млн використають для часткової компенсації по кредитним зобов’язанням. Кошти отримають ті, хто подав заявки – а це 3 тисячі осіб. При цьому, виплати становлять загалом 502,6 млн гривень.

Майже 503 млн гривень отримають сільгоспвиробники для часткової компенсації відсотків по кредитам Mizez

Ситуація з кредитами

Міністерство економіки вважає, що важливим є сталість державної підтримки. Так, була запроваджено здешевлення кредитів в рамках урядової програми допомоги малим та середнім аграрним компаніям. Це дозволяє розвивати галузь, створювати нові робочі місця, а бюджети на місцях отримують кошти від податків.

Нагадаємо, що загальний обсяг кредитів зараз становить 39,4 млрд гривень. Компенсації із них підлягають 12,2 млрд. Сюди входять короткострокові, довгострокові та середньострокові кредити у галузі тваринництва та інших.

Середня процентна ставка складає від 14 до 16 відсотків річних. Уповноваженими банками є 34, із яких 28 беруть участь у програмі компенсації. Нагадаємо, що у 2020 році було передбачено 1,2 млрд гривень для фінансової підтримки аграріїв. За період від січня до серпня було використано лише 42% від запланованих коштів.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf