У Мінекономіки презентували проект Концепції державної цільової програми розвитку галузі скотарства до 2030 року

Нещодавно у Міністерстві економіки представили проект щодо розвитку скотарства в Україні на період до 2030 року. Дана програма була створена для стимулювання промислового скотарства та виробництва продуктів харчування. Одна із цілей – покращення генофонду великої рогатої худоби. Все це має зробити галузь привабливою для інвестицій.

Нещодавно у Міністерстві економіки представили проект щодо розвитку скотарства в Україні на період до 2030 року. Дана програма була створена для стимулювання промислового скотарства та виробництва продуктів харчування. Одна із цілей – покращення генофонду великої рогатої худоби. Все це має зробити галузь привабливою для інвестицій. Особливості програми Посадовці очікують, що програма позитивно вплине на збільшення кількості корів молочного напрямку. Також буде стимулюватися зростання кількості фермерських господарств тваринницького профілю. У результаті цього повинно збільшитися виробництво м’ясо-молочної продукції. А це – додаткові робочі місця та надходження до бюджету. У Міністерстві пріоритетним визнали розвиток фермерського сектору. Будуть введені заохочення щодо перетворення домашніх господарств у фермерські, сімейні ферми. Також посадовці планують створити умови для підвищення безпечності продукції та покращення контролю її якості. Будуть стимулювати і переробну галузь.

Особливості програми

Посадовці очікують, що програма позитивно вплине на збільшення кількості корів молочного напрямку. Також буде стимулюватися зростання кількості фермерських господарств тваринницького профілю. У результаті цього повинно збільшитися виробництво м’ясо-молочної продукції. А це – додаткові робочі місця та надходження до бюджету.

У Міністерстві пріоритетним визнали розвиток фермерського сектору. Будуть введені заохочення щодо перетворення домашніх господарств у фермерські, сімейні ферми. Також посадовці планують створити умови для підвищення безпечності продукції та покращення контролю її якості. Будуть стимулювати і переробну галузь.

Редакційна команда MIZEZ.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf