Навіщо обробляти тваринницькі приміщення інсектицидами

Мухи та інші комахи не просто заважають худобі, вони можуть бути переносниками хвороб, а також негативно впливати на продуктивність тварин та зростання молодняка. За статистикою одну дорослу корову можуть тероризувати до 500 мух, а теля — до 150. Щоб уникнути цього, весною тваринницькі приміщення потрібно обробляти інсектицидами від комах.

Навіщо обробляти тваринницькі приміщення інсектицидами | MIZEZ

Профілактичні заходи

Багато фермерів помилково вважають, що шерсть може захистити тварин від укусів. Але насправді вони є стресом для худоби і навіть можуть знижувати імунні ресурси організму. Є великий ризик появи інфекції чи хвороби. 

Популяція комах не буде знижуватися навіть через посушливий клімат. Природа пристосовується до всього, тому можуть виникнути нові генерації комах, які здатні виживати у посушливому кліматі.

Зменшити ризики захворювання тварин можна за допомогою профілактичних заходів. Це і своєчасне лікування, і створення сприятливих умов для тварин, і дезінфекція годівниць, знезараження підстилок, а також ізоляція хворих особин.

Фермерам рекомендують двічі на рік (навесні та восени) обробляти приміщення інсектицидами. Особливо приділяти увагу тим місцям, де комахи “пересиджують” певну стадію свого розвитку та росту. Такі препарати створені саме з урахуванням подібних факторів, при цьому вони безпечні для тварин, людей та навколишнього середовища. Ефективність засобу зберігається тривалий час.

Профілактика ринотрахеїту

Важливо також уникнути зараження інфекційним ринотрахеїтом, який часто вражає саме велику рогату худобу. Це можна зробити за допомогою полівалентної вакцини. Одним із перспективних методів вважають марковані вакцини. Своєчасна вакцинація дозволяє зберегти здорове поголів’я та попередити появу інфекції у господарстві.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf