Як позбутися капустянки

Капустянку (або ж вовчка звичайного) на своїх ділянках бачила, напевне, більшість фермерів. Цей небезпечний шкідник поширений у багатьох ґрунтово-кліматичних зонах. Комаха може зіпсувати великий обсяг урожаю (капусту, картоплю, перець, помідори), гризучи підземні частини рослин. Про ефективні методи боротьби з капустянкою ми докладно розповімо прямо зараз. 

Як позбутися капустянки | MIZEZ

Звідки вона береться

“Подарунок” у вигляді капустянки отримати нескладно: шкідник може потрапити на земельну ділянку із привезеним перегноєм, послідом чи просто мігрувати із сусідніх ділянок. Комаха миттєво адаптується до нових умов і починає харчуватися вашим урожаєм. І навіть квітами. За день шкідник може зіпсувати до 20 рослин.

Які дієві методи боротьби з капустянкою

Капустянка не лише чудово адаптується до нових умов існування, а до препаратів, що використовуються для боротьби з нею. Тоді діяти треба комплексно. Вибір методу боротьби зі шкідником буде залежати від особливостей клімату у вашому регіоні, типу ґрунту та пори року.

Пастки. Восени викопайте рови глибиною до 50 см і шириною близько 40 см. Їх треба засипати гноєм. Капустянка, шукаючи місце для зимівлі, перейде ближче до рову. А так як надворі скоро встановиться низька температура, комахи просто вимерзнуть.

Навесні, під час сівби, візьміть невеликі банки, наповніть їх водою та розставте на своїй ділянці. Шкідники за ніч часто потрапляють у такі пастки. 

Рослини, запахів яких капустянка не любить це передусім, чорнобривці та хвоя. 

  • Чорнобривці можна посадити між грядками: буде і красиво, і корисно для врожаю.
  • Хвою слід подрібнити та розкласти між рослинами. Зазвичай капустянка одразу залишає такі ділянки, налякана сильним запахом.

Розпушування ґрунту. В боротьбі з капустянкою добре допомагає розпушування ґрунту у міжряддях. Шкідники гинуть від механічного впливу, до того ж, поліпшується водо- і повітропроникність ґрунту. В комплексі з розпушуванням вносьте також інсектициди. 

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf