Як ефективно позбавитись від кротів на присадибній ділянці?

Майже кожен дачник рано чи пізно стикається із проблемою: з’являються кроти і починають рити ходи, чим пошкоджують не тільки зовнішній вигляд, а й коріння рослин на ділянці. Звісно, від цих тварин є й користь – вони розрихлюють грунт, покращують доступ повітря до коренів. Але із цими проблемами можна впоратися й самостійно, а ось велика кількість кротів тільки принесе шкоду.

Як позбавитись від кротів Mizez

Як позбавитись від шкідників?

Проблему краще попередити, ніж боротися із нею. Тому, найкращим варіантом буде профілактика. Зробіть на ділянці живу огорожу із рослин, а також створити рів із бетону шириною у 40 см. Так кроти просто не потраплять на ділянку. Більш простим буде інший метод – використання геотекстилю: спеціальної сітки. Її також прокладають по периметру ділянки вертикально, щоб кроти не змогли потрапити на ділянку. Якщо треба захистити тільки газони, то можна покласти геотекстиль вертикально, приблизно га глибину коріння. Так ці гризуни не зможуть вилазити на поверхню, створюючи ходи із купками землі.

Якщо тварини вже з’явилися та почали свою «роботу», то в їх нірки можна закапувати пусті пластмасові пляшки із широким горлом – воно повинно виступати над поверхнею. Через вітер буде виникати звук, який відлякуватиме кротів.

Інший спосіб – це покласти в нірку голову оселедця. Вона має неприємний для тварин запах. Замість неї в нірку можна покласти шматочок тканини, змочений керосином. Він також буде виділяти специфічний запах. Кроти мають дуже поганий зір, але добрий нюх. Тому вони чутливі до неприємного запаху. Якщо проводити такі маніпуляції регулярно, то згодом тварини покинуть ділянку.

 

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf