Агросектор працевлаштував 70% безробітних під час карантину

У період карантину найактуальнішими виявилися вакансії у сфері сільського господарства, охорони здоров’я, логістики, соціальної допомоги та правопорядку. Про це повідомила Інна Бондіні, начальниця Управління надання послуг населенню Державного центру зайнятості.

Причини скорочення кількості вакансій

Чиновниця зазначає:

«Минулого року в цей час було приблизно 100 тисяч вакансій. Зараз їхня кількість зменшилася майже наполовину».

Інна Бондіні переконана, що причина різкого скорочення кількості вакансій та збільшення людей, які шукають роботу, — однакова. 

«Через введення карантину більшість підприємств тимчасово зупинили свою роботу. Тому значна кількість вакансій закрилася, адже потенційний робітник не мав змоги дістатися до місця роботи. Звичайно, ситуація стабілізується після закінчення карантину, коли бізнес почне відновлюватися». 

Внаслідок соціальних та економічних змін в країні дехто був змушений залишити постійне місце роботи та шукати щось нове. Виявилося, що охочих кардинально змінити роботу та навіть кваліфікацію в Україні дуже багато. 

Статистика свідчить, що попри складну епідеміологічну ситуацію та карантин у період з 12 березня вдалося працевлаштувати майже 80 тисяч безробітних. З них:

  • 70% у сфері сільського господарства;
  • 8% у переробній промисловості;
  • 7% у сфері торгівлі;
  • по 2-3% — у будівництві, держуправлінні, сфері транспорту та кур’єрської діяльності.

Однак, ринок праці зараз переживає важкі часи, причому як в Україні, так і за кордоном. Безробіття зростає стрімкими темпами — кількість громадян, які втратили місце роботи, за останні 2 місяці перевищила 200 тисяч. Це офіційні дані, які оприлюднила Державна служба зайнятості.


Інфографіка Державного центру зайнятості 

У кількісному вираженні зареєстрованих безробітних в Україні зараз майже 500 тисяч осіб (на 60,7% більше, ніж минулого року). З них 408 тисяч отримують допомогу. 

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf