Уповноважені банки поставили новий рекорд по програмі доступних кредитів

За останній тиждень уповноважені банки, які працюють із програмою доступних кредитів заключили 305 договорів на загальну суму більше мільярда гривень. Це новий рекорд за весь період реалізації програми.

Уповноважені банки поставили новий рекорд по програмі доступних кредитів Mizez

Детальна інформація

За весь період дії програми було укладено 3238 договорів, загальна сума яких складала 7,8 млрд гривень. Найбільшу частку із них становлять договори у сільському господарстві – 60 відсотків. По 14 відсотків склали промислова переробка та торгівля із виробництвом. Лідерами із кредитування є Харківська та Львівська області.

Отримані результати свідчать про те, що підприємницька діяльність у країні оживилась, а попит на державне кредитування підвищився.

За даними, отриманими у серпні, у середньому банки були готові кредитувати населення під 35,6 відсотки річних. Найнижчими виявились ставки у столиці. Очікується, що у третьому кварталі 2020 року підвищиться попит на кредити з боку населення та бізнесу, а самі умови кредитування стануть більш м’якими. Однак, разом із цим якість кредитних портфелів значно погіршиться. Також у профільному міністерстві працюють над створення програми щодо підтримки аграрного сектору, який постраждав від посухи.

Редакційна команда MIZEZ

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf