“Нас не чують” — пасічники продовжують звертатися до Кабміну

пасічники

Ситуація з інсектицидами та їх негативним впливом на бджіл досі є невирішеною. Саме тому пасічники продовжують звертатися до представників влади з проханням дослідити ситуацію та нарешті винести рішення. Масовий мор бджіл може не тільки стати загрозою для самої галузі, а й позначитися на екології країни.

Загибель бджіл та інсектициди для полів

Із початком весняних польових робіт пасічники знову стикнулися з проблемою масової загибелі бджіл. Ситуацію пов’язують із використанням шкідливих інсектицидів, якими обробляють поля. 

Раніше бджолярі вже зверталися до уряду із проханням вирішити ситуацію. Вони зазначали, що використання токсичних засобів для захисту рослин отруює комах і пасіки масово втрачають бджолині сім’ї. Власники пасік знаходяться на межі організації акцій протесту.

Розвиток ситуації

“Український парламент вже 5 місяців буквально ігнорує дану проблему і не ухвалює закон, який має захистити українське бджільництво. Відчуття, що нас просто не чують”.

Дійсно, проект був зареєстрований ще у грудні 2019 року. Тоді бджолярі сподівалися, що його приймуть до нового весняного сезону. Однак закон так і залишається на стадії розгляду нічого не відбувається.

Бджолярі нагадали, що проект-постанова даного закону була внесена не без їх участі. У квітні 2019 року під Кабінетом міністрів відбулася акція протесту працівників галузі. Ще тоді вони вимагали заборонити ввезення шістдесяти препаратів для обробки полів із високим ступенем токсичності, адже саме вони призводять до загибелі бджіл. 

Але наразі про закон зовсім забули, бідкаються пасічники, і новий сезон доводиться розпочинати з минулорічними проблемами. 

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf