Вінницькі підприємці мітингують під міською радою

У Вінниці під мерію прийшли підприємці, які вимагали відновлення роботи трьох речових ринків. Це відбулося 12 травня — після того, як в Україні було послаблено карантин і запрацювали продовольчі ринки.

Вимоги мітингувальників

Під час мітингу підприємці заявили про те, що вони не працюють вже майже два місяці, але вимушені платити за оренду торгових місць. Так, вони не тільки не отримують прибутку, а й зазнають значних збитків. Для багатьох мешканців робота на речовому ринку є єдиним способом заробити, іншого доходу їх сім’ї не мають.

Нещодавно була відновлена робота продовольчих ринків, тому у мітингарів виникло закономірне питання — чим торгівля речами відрізняється від продуктів. Підприємці кажуть, що вони також працюють на свіжому повітрі і можуть забезпечити себе масками, а покупців — засобами дезінфекції. Тому вони вимагають отримання рівних умов роботи із продовольчими ринками. 

У мітингу взяло участь понад 100 осіб, які працюють на трьох речових ринках Вінниці — Центральному, Муніципальному та “Урожай”. На плакатах, які вони створили власноруч, написані гасла: «Поживи 2 місяці без заробітної плати», «Ми хочемо працювати», «Чим мені годувати сім’ю?».

Мітингарі вимагають відновлення роботи усіх ринків. Вони вже зібрали підписи зі зверненням щодо цього питання до влади міста. Також було створено групу, яка буде вести перемовини з представниками влади Вінниці.

Довідка

Влада Вінниці частково послабила карантин, який було запроваджено раніше. Зокрема, дозволили роботу компаній із побутового обслуговування, закладів торгівлі, але за умови дотримання санітарних вимог — використання антисептиків, масок, збереження дистанції. Але у цей перелік закладів не ввійшли речові ринки.

Станом на 12 травня в Україні зафіксовано 16 023 випадків зараження коронавірусом, приріст за добу склав 375 чоловік. У Вінницькій області 580 хворих, 6 осіб померло, 309 — одужало.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf