Ринок органічної їжі у Європі збільшиться

Аграрна стратегія Євросоюзу спрямована на збільшення органічного виробництва і, як результат, органічної їжі на прилавках магазинів. Планується не тільки стимулювати такий спосіб створення продуктів харчування, а й також популяризувати органік у споживачів. Для цього будуть використовувати державні закупівлі та рекламні кампанії.

Ринок органічної їжі у Європі збільшиться

Плани Євросоюзу

ЄС планує збільшити долю органічного виробництва у рамках боротьби за збереження екології. Адже, більше 10 відсотків викидів парникових газів припадає саме на сільське господарство. А із цієї долі 70% дає тваринництво. Та й більшість угідь –а саме 68% - використовуються саме під потреби тваринництва. Майбутні інновації допоможуть скоротити такий негативний вплив на екологію регіону і всього світу.

Так, зараз стратегія Євросоюзу полягає у тому, щоб до 2030 року доля земель під органічне землеробство складала 25%. Також планується значне збільшення такої ж органічної аквакультури.

Основне фінансування буде направлене на підвищення стійких практик – агроекологію, точне землеробство, агролісомеліорацію, углеводство. А ось кількість антимікробних препаратів буде зменшена. Все це дозволить до 2030 року скоротити шкідливі викиди у вигляді парникових газів.

Редакционная команда MIZEZ

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf